Page Title Here

Below is a list of all the blog posts you are posting that your
visitors might be interested in...

– Solenergi kommer til å vokse noe vanvittig de neste ti årene

FUSen feirer tiårsjubileum med fulle hus og et soleklart refreng: Foran oss har vi tiåret der alle må ta solenergi på alvor.

– Det er gøy å få et bredt perspektiv på hvordan vi skal lykkes med å bygge mer solenergi i Norge. Og det må vi hvis vi skal løse klimaproblemet uten å ødelegge masse natur, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG). 

Han har akkurat overvært FUSens tiårsarrangement på Sentralen i Oslo.

– Særlig trenger vi solenergi i den vanskelige energisituasjonen hele Europa befinner seg i, fortsetter Wilhelmsen. Han var selv blant foredragsholderne på seminaret.

Wilhelmsen er ikke alene om å se en fremtid full av solenergi. Hydrogen Europe-president Jon André Løkke deltok også på seminaret. Han er overbevist om at vi har ankommet solenergiens mest ekspansive tiår.

– FUSen har holdt på i ti år. Jeg tror de neste ti årene blir helt annerledes enn de ti første. Nå kommer solenergi til å vokse noe vanvittig, sier Løkke.


Den viktigste energikilden framover

Da FUSen startet opp i 2013, var solenergi nærmest et ikke-tema i Norge. Nesten ingen drev med utbygging av solenergi på et profesjonelt nivå. 

Ti år senere har FUSen installert over 60 000 solcellepaneler på næringsbygg over hele Norge. Flere og flere tak og fasader kan smykke seg med fornybar energi. 

- FUSen har virkelig funnet og tatt en viktig rolle i det norske solmarkedet, sier Tellef Thorleifssson Administrerende direktør i Norfund.

Det er fortsatt en lang vei å gå, men arbeidet er i gang. Flere og flere forstår at solenergi har en naturlig plass også på våre breddegrader.

REC-gründer og kjemiker Alf Bjørseth er overbevist om at solenergi blir den viktigste energikilden i årene som kommer – også i Norge.

– Vi må tenke mer grønn energi. Solenergi blir helt klart den viktigste og billigste energikilden framover. Dette seminaret var en god start på noe som blir veldig viktig, oppsummerer han.

Solenergi er fremtiden. Heia alle dere som går foran og leverer!

Tagger: Solenergi

Thor-Christian Tuv
Skrevet av Thor-Christian Tuv on Mar 1, 2023 4:43:53 PM