Solcellepanel på logistikkbygg som installeres korrekt av montør er en lønnsom investering

Installasjon av solceller har en bedre avkastning enn utleie av et Næringsbygg

"Logistikk danker ut kontor" er overskrift i Finansavisen 11. oktober i 2018.

Bakgrunnen er at Colliers International har publisert en rapport om markedet for lager og logistikkeiendommer i Stor-Oslo. Rapporten viser bl.a. at direkteavkastningen, prime yield, for de beste eiendommene er nede i 4,8% . Totalt, så varierer yield fra 4,8% til 6% i rapporten.

Den som leser denne artikkelen og flere av de andre artikler om yield, med et blikk på solenergi, vil se at her skjules noe som er verdt å få med seg: Montering av solcellepaneler på lager og logistikkbygg kan ha en høyere lønnsomhet enn utleien av selve bygget. Denne utviklingen er interessant.

Oppdatert 2020: Nå har både Akershus eiendom og Malling kommet med vurderinger for markedet. konklusjonene bekrefter utviklingen - redusert yield. 

Fra 2018 til 2020 har også prisene for solenergianlegg blitt enda gunstigere - og lønnsomheten er god.

Lønnsomheten i å montere solcellepaneler blir stadig bedre dokumentert. I 2018 utga Multikonsult og Asplan Viak en rapport for Solklyngen om det norske markedet for solcellepaneler. Da ble lønnsomheten for solcellepaneler montert på næringsbygg beregnet til opptil 5,88%Her er FUSens analyse av rapporten. Siden da er lønnsomheten ytterligere forbedret på de beste anleggene fordi prisene på solcellepanel er redusert. Hele rapporten for Solklyngen kan lastes ned her. 

Solcellepanel og solenergianlegg med lang levetid gir best lønnsomhet

Solcellepaneler og eiendommer er begge langsiktige investeringer. Solcellepaneler har en varig verdi ved å produsere ren og kortreist energi i mange år. Her kan du lese mer om hva du bør tenke på når du investerer

Forretningsplanen for et slikt anlegg er en individuell beregning for hver eiendom. Derfor vil lønnsomheten variere. Solinnstråling over året betyr mye for inntektene, mens utgiftene avhenger av summen av investering og driftskostnadene. Når man ser anlegget over tid blir driftskostnadene,  levetiden og oppetiden viktige. Derfor er det riktig å designe og installere et anlegg som varer lenge. FUSen har lang erfaring i å lage realistiske forretningsplaner for sine kunder. Gevinsten av å investere i solenergi anlegg vises på flere områder, i tillegg til økonomisk lønnsomhet.

Solenergianlegg med solcellepaneler er i dag en lavterskel investering. Lønnsomheten kan være like god som selve bygget og for gode anlegg bedre enn som så. 

Last ned gratis sjekkliste:
Hva bør du tenke på når du skal
investere i et solcelleanlegg til næringsbygg?

 

Last ned gratis brosjyre om Solenergi FUSen