Solenergi-FUSen-er-topp-1

Gode nyheter om solenergi: I 2018 økte importen av solcellepaneler med 20%. Det kommer på toppen av sterk vekst også i 2016 og 2017. Importen tilsvarer at omtrent 150 000 kvadratmeter med tak og fasader fikk solcellepaneler montert.

Ingen tvil -- Solenergi-montører, og alle som deltar i det grønne skiftet, trives aller best på jobben.

Solenergi-2014-2018Utviklingen fra 2015 viser nærmest en solenergi-eksplosjon i Norge. Til tross for rekordvekst i 2016 og 2017 har veksten fortsatt i 2018.
 
En rapport utgitt i 2018 dokumenterte at i 2017 ble 18 MWp med solcellepaneler installert. 
Last ned rapport om Solenergi i Norge
 
Det siste året har en rekke artikler satt fokus på at solenergi er en god løsning også i Norge (link til Aftenposten). Den solrike sommeren med god energiproduksjon og samtidig høye energipriser har gjort sitt til interessen. 

 

Fakta om solenergi-veksten

I hele verden leveres og monteres nå solcellepaneler i rekordfart. Farten er nå så høy at man kan komme fra Oslo og helt til Milano på bare 24 timer, hvis man legger solcellepanelene etter hverandre i samme fart som de monteres.
 
De siste årene har bruken solenergi-teknologien hatt en rask vekst også i Norge. Før var det hytteanlegg som dominerte mens nå har anlegg på vanlige hus og næringsbygg tatt helt over.
 
Utviklingen er gledelig og viser at flere og flere blir med i det grønne skiftet. Økende strømpriser gjør også sitt til at flere og flere i Norge ser verdien av å produsere sin egen strøm. Nå er det blitt lønnsomt, både for privatkunder og for bedrifter, å montere solenergi på sine egne tak.
 
Noen av anleggene er store og er et imponere syn, synlige også fra satellitt og på google. Her et eksempel fra Solenergi montering på Tiller/Trondheim 
 
For de som vil lære mer: 

Solcellepaneler er enkelt å kjøpe, enkelt å bruke og en god investering for deg og klima.

Last ned gratis brosjyre om Solenergi FUSen