Solceller har produsert mye strøm i 2018

 

Etter sommeren 2018 er solcelleeiere godt fornøyd med investeringen. Rekordmange soldager har økt produksjonen med 10-20% fra året før. Samtidig har en tørr sommer ført til høye strømpriser. Dette året har det vært virkelig inntektsbringende å produsere sin egen energi.


Det er ikke bare det det å være strømprodusent til eget forbruk som gjør solceller interessant, her 5 grunner til å velge solenergi:

1. Kortreist energi

Solkraftverk gir kortreist og fornybar strøm uten inngrep i naturen. I Norge produseres det meste av energien fra vannkraftverk. Ved overskudd blir kraften eksportert til våre naboland og ved behov så importerer vi kraft. Bruk kortreist ren energi først, på denne måten unngår man tap i nettet og Norge kan hjelpe resten av Europa med å få ned CO2 utslippet.

2. Teknologi + miljø = sant

Solceller skaper bevissthet. Bevissthet om at teknologi og miljø hører sammen. Det er dette som er fremtiden. Teknologi utvikler seg og blir stadig en større del av livet til folk, samtidig som folk blir mer bevisst på miljø, CO2 utslipp og sitt eget forbruk. Det finnes mange apper som gjør at man kan følge med på eget forbruk og ikke minst egen produksjon. Solcellepaneler på tak eller fasade gjør det synlig for andre at du som privatperson eller bedrift tenker på miljøet og bidrar til utvikling.

Les også: Hva er verdien av å montere solceller på bygg i Norge?

3. Kald sol i Norge

Sola skinner mye i Norge også. Om sommeren er det sol nesten hele døgnet og solcellene produserer energi så lenge de får lys. Dersom snø dekker panelene produserer de selvfølgelig lite eller ingenting, men høsten og våren kan være fine årstider for solproduksjon. Det er nemlig slik at energiproduksjonen øker når temperaturen synker. Sørvendt fasade egner seg godt for norske forhold og produserer bra om vinteren så lenge det er dagslys. Her kan du lese mer om temaet, Fungerer solcellepaneler godt i Norge?

4. Energikrav og energisertifisering

Solcellepanel på tak eller fasade kan være viktig for at næringsbygg skal oppnå ønsket energistandard. Stadig flere bygg har et mål om å være nullhus, plusshus eller BREEAM-sertifisert. For å oppfylle miljøkrav er solceller en rask og effektiv vei til målet og som krever lite vedlikehold og har lang levetid. Med BIPV, bygningsintegrerte solceller, kan nye og gamle bygg bli spennende og mer attraktive. Solceller kan være det beste miljøtiltaket for din bedrift med produserende fasader og tak.

5. Bedre rente enn i banken

Med solcelleanlegg på taket tenker du økonomisk, fremtidsrettet og langsiktig. Du sikrer deg mot høye strømpriser og høy nettleie. Strømprisene her i landet blir mer avhengig av prisene i resten av Europa. Bli med på utviklingen og produser din egen energi der du har mulighet. Denne investeringen gir bedre rente enn i banken.

Les også: Hva er lønnsomheten for et solcelleanlegg?